2024.04.24.

Igazán hasznos egy mellékbejárati ajtó

mellékbejárati ajtó

Egy lakás célja, hogy minél jobban kiszolgálja a benne élők kényelmét és biztonságát. Ehhez fontos, hogy célirányosan és igényre szabottan legyen megtervezve, kivitelezve. Vannak olyan egyedi igények, amikkel sokan rendelkeznek. A mellékbejárati ajtó jelenléte például lehet egy ilyen elvárás. De miről is van szó tulajdonképpen? A be-, illetve kijutás valamilyen nyílászárón keresztül történik.

Az ablakon kevesen szeretnek közlekedni, ha csak nincs valami speciális oka ennek, ezért az ajtót használjuk általában erre a célra. A mellékbejárati ajtó ezzel szemben egy tartalék opció. Többnyire egy teljesen más helyiségbe nyílik, de szintén a szabadból teszi ezt meg. Remekül használható úgynevezett surranóként, ha nem szeretnénk felhívni magunkra a figyelmet távozás, érkezés során. A mellékbejárati ajtó lehet rejtve, így csak mi tudjuk merre található. Végül is használható egy kiskapuként, ha feltűnés nélkül akarunk közlekedni.

Az elhelyezését alaposan meg kell gondolni, akárcsak azt, milyen anyagból készül. A mellékbejárati ajtó lehet ugyanúgy műanyag, mint a fő nyílászáró. Kivitelét tekintve nem kell annyira szembeötlőnek készüljön. A legideálisabb, ha észrevétlenül belesimul a környezetbe.

Érdemes egy kulcsot úgy elrejteni a lakás körül, hogy az mindig megtalálható legyen, így ha valamiért a főbejárat nem válik használhatóvá, akkor a mellékbejárati ajtó még mindig szabad utat enged be. Kapjon ugyanakkor figyelmet a hőszigetelés és a jelentős betörésvédelem, mert nem lenne jó, ha a mellékbejárati ajtó gyenge pontként szolgálna valamilyen oknál fogva otthonunkban.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.