2024.04.24.

Gázkazán karbantartás

A gázkazán karbantartás sokak szerint felesleges idő és pénzpocsékolás, azonban egy rendszeresen karbantartott gázkazán meghálálja a gondoskodást és hosszú évtizedekig szolgálhatja magunk és családunk kényelmét. Gázkazán karbantartást tervez? Hívjon minket!

Ha egy gázkazánra egy szakember sem néz rá évekig, az komoly problémákat okozhat a későbbiekben. Bármelyik apró, de jelentős alkatrész tönkre mehet észrevétlenül, és ezzel komoly problémákat okozhat hosszútávon. Fontos a kazánkarbantartással egy időben a fűtési rendszert és az abban lévő vizet is ellenőrizni. A fűtésrendszerek problémáinak kilencven százalékát ugyanis a nem megfelelő vízminőség okozza. Emellett a különböző szennyeződések jelenléte (pl vízkő) jelentősen növelik a fűtéshez felhasznált energia mennyiségét. Ezzel nő a gázszámlánk is, de sajnos otthonunk nem lesz melegebb.

Tehát miből is áll egy gázkazán karbantartás. Ez egy két részből álló folyamat, amikor először alaposan átvizsgálják a készülék minden részét. Ilyenkor derül fény ezek hibáira és a csere is ekkor történik. Átnézik a hőcserélőket, és égőket. Meggyőződnek a csövek átjárhatóságáról. A második részben következik a készülék tisztítása, hogy semmilyen szennyeződés se csökkentse a hatásfokot.

A gázkazán karbantartás elmulasztása eleinte még nem tűnhet fel, később azonban jelentkeznek a problémák. A fűtésrendszer biztonságos üzemelése is veszélybe kerülhet, ez pedig életveszélyt is jelenthet az ingatlanban élőkre. Nem érdemes tehát halogatni a karbantartást. A legjobb a fűtési szezon kezdete előtt szakemberhez fordulni. Azonban ha eddig nem tettük volna meg, minél előbb hívjunk segítséget! Egy ilyen folyamat körülbelül 1-3 órát vesz igénybe.

Gázkazán karbantartásra van szüksége? Állunk rendelkezésére! Szerelőink rövid határidővel vállalják gázkazánok átvizsgálását! Forduljon hozzánk bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.