2024.04.24.

Biztonságos és kényelmes babaágyak

babaágyak

A babaágynak elsősorban a biztonságot és a kényelmet kell szolgálnia, hiszen a kicsi életének első szakaszát alapvetően meghatározza az alvás közbeni komfortérzet. Sajnos azt lehet mondani, hogy a bölcsők ideje lejárt.

Azonban a gyermek életének első néhány hónapja a fekhelye körül forog, így nem mindegy, hogy a babaágyak közül milyent választunk a gyerekszobába. Amikor leendő szülőként azon gondolkodunk, hogy milyen bababútorokat vásároljunk, a kicsi fekhelyének szinte minden esetben prioritása van. Babaágyak között a választék hatalmas, ezért fontos, hogy megfelelő információnk legyen arról, hogy mire is kell a legjobban figyelni. Először is mérjük meg, hogy milyen méretű ágy az ideális a babaszobába.

Leggyakoribb a 120×60 cm, ez a méretű babaágy körülbelül két és fél éves korig használható, és 70×140 cm ez a méretű kiságy a rácsokat levéve akár 6-7 éves korig is elég nagy lehet. Arra is figyeljünk, hogy ne tömör legyen az ágydeszka, hanem lyukacsos vagy ágyrácsos, így a matrac megfelelően tud majd szellőzni. A babaágy lehetőség szerint fából vagy természetes anyagból készüljön, és olyan festékkel, anyagokkal kezeljék csak, amelyek a gyerek egészségére nem károsak.

A praktikus szempontokat figyelembe véve a babaágyak közül választhatunk kombi kiságyat, amelyben fiókok, esetleg ágyneműtartó is van. Ezzel egyrészt helyet, másrészt pénzt spórolhatunk, ugyanis későbbre halaszthatjuk egy külön bútor vásárlását. Azonban ebben az esetben is figyelni kell a biztonságra, hogy a kicsi ne tudja becsípni az ujjait sehova.

Vélemény, hozzászólás?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.