2024.07.19.

A gyógyszerhulladék csökkentésének legjobb módja egészségünk megőrzése!

4 olvasta

Azt remélem, mindenki tudja, hogy a lejárt gyógyszereket nem javasolt egyszerűen csak a kukába dobni. Ehelyett inkább gyűjtsük össze azokat egy helyre, és adjuk le a hozzánk legközelebb eső gyógyszertárban. Ott majd gondoskodnak lejárt gyógyszereink szakszerű elszállításáról vagy megsemmisítéséről!

A gyógyszerhulladékok felhalmozódását természetesen azzal tudjuk a leginkább csökkenteni, ha nem szedünk feleslegesen pirulákat, illetve megőrizzük az egészségünket. Az antibiotikumok és más készítmények kapcsán sokszor felmerül a rezisztencia kérdése. Ha egy szimpla megfázásra is antibiotikumot íratunk fel, egyrészt nem is biztos, hogy használ, amennyiben vírusok okozzák a tüneteket, másrészt pedig számos mellékhatásnak tesszük ki magunkat. Az egyik ilyen a kórokozók erősödése, tehát ha most használ is a készítmény, legközelebb ugyanaz a kórokozó már csak kétszer akkora adag antibiotikumtól fog elpusztulni, vagy még attól sem. Bármilyen antibiotikumos kúra után pedig érdemes probiotikumot szedni a megfelelő regeneráció érdekében. Az antibiotikum ugyanis nem válogat, a kórokozók mellett a jó baktériumokat is pusztítja szervezetünkben. Így pedig könnyen felborulhat az egyensúly.

Probiotikumokat a Prevenció Patika kínálatából is vásárolhatunk. A prevenciopatika.hu lényegében egy olyan webshop, ahol sorbanállás nélkül vásárolhatunk vény nélküli gyógyászati termékeket kiszállítással. Emlékszem, egyszer a kisfiamnak szerettem volna mintás sebtapaszt venni a gyógyszertárban. Ő hosszú percekig válogatott, én pedig rettenetesen kellemetlenül éreztem magam, mert tudtam, hogy mások olyan dolgokért várakoznak mögöttem, amikre ennél jóval nagyobb szükségük van. A Prevenció Patika viszont bűntudat nélkül látogatható! Itt annyit válogathatunk a nem feltétlenül életet mentő, de a panaszainkat nagyban enyhítő termékek közül, amennyit csak szeretnénk!

A probiotikum csak egy a számos hasznos termék közül, amit érdemes otthonra megvennünk a prevenciopatika.hu-ról. A stressz hatására ma már nem ritka, hogy az emberek fejfájással, emésztési panaszokkal, alvászavarokkal, kiütésekkel, és egyéb kisebb egészségügyi problémákkal küzdenek időnként. Amikor ezek megjelennek, többnyire időnk sincs a gyógyszertárba futni. A prevenciopatika.hu viszont ezekben a napokban is nagy segítség lehet, amikor fizikailag és érzelmileg is jobban le vagyunk terhelve bármilyen okból kifolyólag.

A másik módszer a gyógyszerhulladék megfékezésére az, ha teljesen egészségesek maradunk, és sosincs szükségünk semmire, amit az orvos írhat fel. Ez persze egy nagyon utópisztikus világ lenne, már csak a fent említettek miatt is! Olyan ember nincs, aki egész életében abszolút nem tapasztalt meg még egy horzsolás miatt érzett fájdalmat sem. A téli időszakban pedig a vírusok sem kímélnek senkit. Nem állhat le hetekig az élet a megfázásveszély miatt, ezért ilyenkor kiemelten fontos, hogy segítsünk immunrendszerünknek a védekezésben.

A prevenciopatika.hu ehhez egyrészt vitaminokat, illetve általános étrendkiegészítőket tud biztosítani. Ezekkel közvetlenül szervezetünk védekezőképességét tudjuk erősíteni. Persze az is fontos, hogy igyekezzünk egészségesen étkezni, valamint eleget mozogni és pihenni. Ha az utóbbi nehézséget okoz, kapható a Prevenció Patikában több altató hatású, természetes készítmény is. A fizikai védekezésben is segít bennünket a prevenciopatika.hu. Ha tartunk tőle, hogy az utcán vagy munkahelyünkön bármit elkaphatunk, viseljünk szájmaszkot, és rendeljünk kézfertőtlenítőt is, amit mindig magunknál tudunk tartani!

Ezek egyszerű, de praktikus tanácsok az egészségünk megőrzése és a gyógyszerhulladék felhalmozódásának megakadályozása érdekében. Akkor tudjuk ugyanis igazán jól érezni magunkat, ha kívül-belül rendben vagyunk. Ehhez pedig ugyanúgy hozzátartozik a testi-lelki egyensúlyunk, mint a bennünket körülvevő környezet megóvása, valamint a másokra való odafigyelés akkor is, ha mi magunk éppen valamilyen kisebb panasszal küzdünk.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.